woensdag 24 mei 2017

Wereldwaterdag

Op 22 maart werd 'Wereldwaterdag' gevierd. Op deze dag werd aandacht gevraagd voor proper drinkwater voor iedereen. Wij vieren deze dag meestal iets later, we hebben dan kans op wat 'mooier' weer. Dit jaar kregen we geen mooi weer, maar wel een hele reeks leuke activiteiten voorgeschoteld.

's Morgens deden alle klassen van het eerste, tweede en derde leerjaar mee aan een doorschuifspel. Er moesten per klas zoveel mogelijk waterdruppels verdiend worden. Per opdracht konden er maximum tien waterdruppels verdiend worden. Iedere activiteit werd gekoppeld aan een feit over water. Zo moest de klas onder andere zoveel mogelijk keer met een bidon over en weer lopen. Zo waren wij voor 50 minuten 'waterdragers'. Wij hebben het geluk dat we naar school kunnen en mogen maar andere kinderen hebben dat geluk niet. 18 miljoen kinderen zijn waterdrager en gaan daardoor niet naar school.

Het vierde, vijfde en zesde leerjaar trokken 's morgens naar het Veltembos. Daar mochten de leerlingen deelnemen aan een bosspel gebaseerd op het spel 'Cluedo'. De leerlingen moesten de juffen en de meester zien te vinden om zo hun kaartje vol te krijgen. Vijf volle kaarten betekende een tip. De bedoeling: de moordenaar, het tijdstip, de plaats en het voorwerp van de moord vinden. 


Nadat alle leerlingen de opdrachten allemaal tot een goed einde brachten, was het al tijd om te gaan eten. In de namiddag volgde dan nog de officiƫle opening van het bosje. Jammer genoeg viel die opening wat in het water door het slechte weer. Het derde leerjaar stond klaar om aan hun act te beginnen. Jammer genoeg viel deze wat in het water. Maar uitstel is geen afstel, we hernemen de opening op een mooiere dag met meer zon en met minder regen!


Alle foto's van de Wereldwaterdag vind je hier.