donderdag 7 december 2017

Zero-afval

Op dinsdag 21 november kwamen we met de hele school nog eens samen in de turnzaal. De klas van meester Daan toonde aan de andere klassen dat er de voorbije week 2 zakken afval werden geraapt op de speelplaatsen. Benny Moscotti vond dit niet kunnen en vroeg om hulp. Meester Martin toonde kort nog even de ladder van Lansink aan de kinderen om aan te tonen hoe we hoger kunnen mikken. 

Johnny Snotti kwam op het einde ook nog even een bezoekje brengen aan onze school. Hij vertelde ons dat hij iedere dag aluminiumfolie en snoepgoed in z'n boterhamdoos meenam naar school. Een boterhamdoos is super maar dat aluminiumfolie en snoepgoed kon hij toch maar beter thuis laten. Als goede vrienden gingen Johnny en Benny terug naar huis.

Tenslotte toonden juf Els en enkele kinderen van het leerlingenparlement het nieuwe speelgoed voor op de speelplaats. Dit speelgoed hebben we verdiend door batterijen te verzamelen in onze groene BEBAT-ton. Dus door te recycleren kunnen we ook speelgoed verdienen?! We gaan voor minder afval!
Ook in de kleuterschool werd er stilgestaan bij al het afval in de school en op de aardbol.
Hieronder een korte selectie foto's.